SuperMoto Junkie banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
**PROBLEM SOLVED** as of 10/18

I am currently installing the Evo2 Kit with my full Akra system. I have NOT installed the cam yet and I am just experiencing problems with the Air Pod Filter and SAS/SLS reassignment. I ran through the install according to the directions provided by KTM Powerparts. However, the bike will not start now and used to start just fine. My fuses are good, connections are strong, the Fuel Pump goes on, battery is new, ignition fires and i have spark. No orange flashing lights or anything. Just no turnover. I have not done any map yet and I bought the bike second hand so I am not sure if the previous owner did the map when the Akra system was installed.

1) I was hoping that someone with more experience out there could take a look at my current install and point out what might be occurring to make the bike not start any longer?
2) I figured my biggest problem areas would be either the map; or
3) The confusing portion of the removal of the SLS Valve section of the EVO2 install directions.

I am posting install directions here: https://docs.google.com/file/d/0B7QGLDep-fiydEFjNVpHRXRMMDQ/edit?usp=sharing

THANK YOU IN ADVANCE! ALL HELP IS ACCEPTED AND DONT BE AFRAID TO TALK TO ME LIKE I AM 5 YEARS OLD

All the images of current install are here:
https://www.dropbox.com/sh/9trndyfjppf8s7i/3Auuym8r2f
 

·
Registered
Joined
·
269 Posts
The install instructions link doesn't work for me.

Does it crank over but not fire up or doesn't it even crank?

Do you have TuneEcu and does it read any error codes?

If it worked before you installed the pod then it is almost certainly that something isn't reconnected properly. Recheck and go back to basics ie. do you have fuel in the tank etc.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #3 ·
The install instructions link doesn't work for me.

Does it crank over but not fire up or doesn't it even crank?

Do you have TuneEcu and does it read any error codes?

If it worked before you installed the pod then it is almost certainly that something isn't reconnected properly. Recheck and go back to basics ie. do you have fuel in the tank etc.
Thank you for the reply. Going to try to post these instructions again:
https://docs.google.com/file/d/0B7QGLDep-fiydEFjNVpHRXRMMDQ/edit?usp=sharing

I guess what i mean is that it won't start = engine cranks (running the battery down) but the bike Fails to start.

I just got the TuneECU today and I am going to check to see if any codes come up tonight.

I will try and tear it down again tonight, but all the basics should be in check at this point. Let me know if you still cant see the instructions.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thank you for the reply. Going to try to post these instructions again:
https://docs.google.com/file/d/0B7QGLDep-fiydEFjNVpHRXRMMDQ/edit?usp=sharing

I guess what i mean is that it won't start = engine cranks (running the battery down) but the bike Fails to start.

I just got the TuneECU today and I am going to check to see if any codes come up tonight.

I will try and tear it down again tonight, but all the basics should be in check at this point. Let me know if you still cant see the instructions.
***PROBLEM SOLVED***
Ran the ECU diagnostic and error code P1232 came up indicating (a short to the battery for the fuel pump).
After checking all my relays and noting they were good; I had a second set of fresh eyes come over and they noticed my fuel line was dislodged slightly! :headshake
Took two sets of pliers and pulled it completely back together.
Switched bike on and low and behold NO error codes.
- Bike then started immediately - :bannana:
Moral of the story - check every connection even the ones that you did not intentionally touch. And be careful when you place the K&N Pod on because it can be a tight fit and I believe this is when I separated the fuel line a bit.
...lastly be sure to flash those Akra Maps with the EVO2 filter/bypass setup because the bike runs so much better with it on. Cant wait to put the Rally Cam in now and flash the EVO2 map. :D
 

·
Registered
Joined
·
269 Posts
Congratulations! That is interesting that a loose fuel line sends a error code that says it is a short to the battery.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top